Costa blanca

omgeving foto's

DÉNIA en omgeving

Informatie streek    
 

In het zuidelijke deel van de Valenciaanse Gemeenschap ligt de provincie Alicante. De 160 kilometer lange kust die zich uitstrekt van Dénia in het noorden tot Pilar de la Horadada in het zuiden wordt de Costa Blanca, de witte kust, genoemd.
De Costa Blanca is zondermeer één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa en dankzij het landschap, de infrastructuur, de werkelijk schitterende steden (o.a. Alicante en Valencia) en de vriendelijkheid van de bevolking heeft de provincie Alicante vrijwel het hele jaar activiteiten voor de toeristen. En dat is natuurlijk ook te danken aan het aangename klimaat gedurende de wintermaanden, de meer dan 300 dagen zon per jaar en het bijzonder goede micro-klimaat en de zuivere lucht.

De gemiddelde jaartemperatuur ligt hier op 17.6 graden. Gedurende de zomer is het hier vrijwel dagelijks rond de 30 graden en in de winter is het er meestal tussen de 15 en de 20 graden. klik hier voor de actuele weersverwachting. Zandstranden en lage duinen worden hier afgewisseld met rotspartijen en steile kusten. Deze provincie Alicante heeft voor de zonaanbidders schitterende, uitgestrekte zandstranden, maar ook kleinere, prachtige rotsstrandjes met duingebieden vol met dennenbomen. 

De bevolking van dit deel van Spanje heeft een vrolijk en gezellig karakter en voorziet in haar levensonderhoud door wat de zee en het land haar te bieden hebben. De regio is bekend om haar kunstige handenarbeid en de vele traditionele feesten, maar ook de gastronomisch hoogstaande restaurants en de mooie golfbanen maken het voor de bewoners en bezoekers van deze streek heel erg aantrekkelijk. Tenslotte is de relatief kleine afstand van minder dan 100 km tot prachtige steden als Allicante en Valencia met hun internationale vliegvelden een aspect dat Dénia interessant maakt. Een wandeling door Dénia met haar uit de 15e eeuw stammende monumenten geeft een blik in de Spaanse historie van deze plaats.

De beschikking over een auto is gewenst in deze omgeving, omdat u anders beperkt bent in uw mogelijkheden. In Dénia zijn winkeltjes, gezellige restaurants en café's direct (gescheiden door een wandelpromenade) aan het strand waar je heerlijk kunt zwemmen. Na een bezoek aan de gezellige drukte kunt u weer terugkeren naar de oase van rust bij uw eigen huis met privé-zwembad. Er zijn verschillende kranten, locale tijdschriften, culturele activiteiten en alle (ook Nederlandstalige) TV programma's (satelliet) verkrijgbaar.

Ontspanningsmogelijkheden rondom 'Casa Pokko':

Binnen 1,5 km vanaf het huis bevindt zich een internet-café, binnen 7 km afstand bent u op het golfterrein residence la Sella (18 holes). Bezienswaardigheid is bovendien de visafslag waar 5 dagen per weer de vissersboten binnenvaren met hun dagvangst. zie foto's omgeving
(water-)sporten: wandelen, fietsen, zwemmen, duiken, snorkelen, surfen, zeilen, waterskiën, jetskiën en natuurlijk jachthavens, stranden, tennis- en fitnessclubs etc.
Uitgaan: Dénia en omgeving bieden diverse authentieke Spaanse restaurants, gezellige terrasjes, strandtentjes, winkeljes en discotheken.
Ook een dagje uit naar Ibiza met de veerboot kan vanaf Dénia zie ook foto's omgeving

Ibiza / Mallorca
Ibiza en Mallorca maken deel uit van de Balearen eilanden. Het zijn zeer populaire toeristenbestemmingen, voornamelijk vanwege het nachtleven. Er is een goede rechtstreekse veerbootverbinding tussen Dénia en Ibiza, en ook de andere eilanden.
Voor meer informatie: www.landenweb.nl